Blogs

woonkamer interieur wonen styling advies bank salontafel kleed verlichting inspiratie minimalistisch

Minimalistisch wonen

Een van de nieuwe woontrends van 2023 is minimalistisch wonen. Maar hoe kun je dit nou het beste voor elkaar krijgen? Ik geef je tips aan de hand van 5 handige stappen.

Deze 5 stappen heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Weg met de onrust

Het eerste wat je het beste kunt doen is om een of meerdere grote kratten aan te schaffen die je uit het zicht kan leggen. Elke keer als er dan iets van rommel of speelgoed door het huis ligt kan het in de doos worden gegooid. Deze kun je een keer in de week met de familie opruimen en zorgen dat alles weer op de juiste plek ligt.

Minimaliseren

Om te beginnen met het minimaliseren van je huis kun je het beste eerst starten met een kamer. In bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer staan weinig spullen met emotionele waarde en is daardoor ook makkelijker te minimaliseren. Bekijk daarna welke spullen je echt nodig hebt en van welke je echt blij wordt.

Voorraad organiseren

Vaak hebben we allemaal dingen in de voorraadkast staan. Sommige dingen gebruiken we vaak en andere weer helemaal niet. Daarom is het handig om een kast te hebben met de spullen die je vaak gebruikt en de rest in de voorraad kast te hebben liggen. Een andere tip is om te zorgen dat de kasten dicht kunnen, zodat alles uit zicht is.

Kasten anders inrichten

We hebben veel kastruimte en weten we niet hoe we deze optimaal kunnen gebruiken. Een handige manier om dit te doen is door planken op elkaar te laten sluiten zodat er meerdere bij kunnen. Ook kun je meerdere kleerhangers onder elkaar hangen door gebruik te maken van ruimtebesparende ringetjes.

Stel prioriteiten

Wees kritisch over wat je in huis haalt. Koopt er iemand in huis iets nieuws of krijg je iets cadeau? Doe dan iets anders weg. Een andere tip is om een vaste plek voor je spullen te hebben, zoals alle jassen aan de kapstok. Toch weten we vaak niet waar we de rest van onze spullen moeten laten. Loop daarom een rondje door het huis en bedenk welke spullen je waar het handigst en efficiëntst vindt liggen.

Kortom; er zijn genoeg manieren om je huis te minimaliseren.

inspiratie duurzaam interieur leren bank gekleurde muur

Duurzaam interieur

De kleur groen is één van de kleurtrends van 2023. Maar naast dat de kleur groen steeds populairder wordt in huis, wordt groener en duurzamer leven ook steeds populairder. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een duurzaam interieur.

Daarom hebben we hier een paar leuke tips op een rijtje gezet.

Vergeten spullen

Om te zorgen voor een duurzaam interieur gaan we vaak op zoek naar nieuwe spullen in de kringloop of op de vlooienmarkt. Maar vaak hebben we zelf ook nog veel dingen in huis liggen die niet meer gebruikt worden. Zo heb je misschien nog wel ergens een krukje staan in de schuur of op zolder en zou je deze kunnen gebruiken als nieuw bijzettafeltje of nachtkastje.

Denk op lange termijn

Als je een kamer opnieuw gaat inrichten zou je kunnen denken op lange termijn. Kies bijvoorbeeld niet voor een stijl waar je na een jaar op uitgekeken bent, maar kies voor een inrichting die bij jou past en neutraal is zodat je het ook makkelijk kan combineren met andere kleuren. Je geeft je kamer dan zo een nieuwe look met kleine aanpassingen met accessoires.

Hergebruiken van glazen

Ook kan je leuke decoratie maken van de dingen die we normaal gesproken weggooien, zoals jampotten en wijnglazen. Lege jampotten kunnen namelijk gebruikt worden om suiker, thee, kruiden, pasta of rijst in te bewaren. Maar je kan ze ook gebruiken als waxinelicht- of pennenhouder.

Wijnflessen kunnen worden hergebruikt als vazen om bloemen in te doen. Dit zorgt ook meteen voor meer groen in huis. Verder zou je lichtjes of lange dinerkaarsen kunnen gebruiken om te zorgen voor gezellige decoratie tijdens een diner.

Kortom; er zijn dus genoeg manieren om te zorgen voor een duurzaam interieur. We love it!

 

inspiratie trends wonen interieur woonkamer styling kleur 2023

Woontrends 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor nieuwe woontrends. Er zijn er natuurlijk hartstikke veel, dus wat zijn nou de echte trends?

Wij hebben daarom de top 5 trends voor jou op een rijtje gezet.

Comfort

We zien al een tijdje dat accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn. Of het nu gaat om een bank, een fauteuil of een vloerkleed, tegenwoordig is comfort net zo belangrijk als uitstraling. Je kan zorgen voor comfort door gebruik te maken van ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen.

Duurzaam interieur

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker en iedereen houdt zich er ook steeds meer mee bezig. Daarom zal een van de trends ook zijn om meubilair her te gebruiken. Denk aan je tafel schuren en te voorzien van een nieuwe lak, een nieuwe kap voor je lamp te zoeken in plaats van een hele nieuwe aan te schaffen en het aankopen van ‘nieuwe’ spullen via kringlopen of tweedehands platforms zoals Marktplaats en Vinted. Wij zijn in ieder geval fan van deze trend.

Natuur in huis

Zoals we al eerder benoemd hebben in de blog ‘’kleurtrends 2023’’ is niet alleen de kleur groen populair maar ook planten. De natuur in huis halen wordt steeds meer op prijs gesteld en dus ook steeds populairder. Samen met bruine tinten kun je hiermee voor een relaxte uitstraling zorgen.

Minimalisme

Steeds meer mensen willen graag zorgen voor een rustige uitstraling in huis. Op deze manier worden we minder snel afgeleid als we bijvoorbeeld thuis werken. Je kan voor een rustige uitstraling zorgen door neutrale kleuren te gebruiken en het gebruik van natuurlijke vormen. Ontspullen is dan ook erg belangrijk. Een opgeruimd huis zorgt namelijk voor een opgeruimd hoofd.

Maximalisme

De laatste trend in het tegenovergestelde van het minimalisme. Dit heeft echter niets te maken met het hebben van veel spullen. De trend maximalisme houdt namelijk in dat je kan mixen en matchen met verschillende stijlen. Hier kun je voor zorgen door gebruik te maken van felle kleuren, muurschilderingen, behangprints en bijvoorbeeld een bankstijl of kast in een gewaagde kleur. Durf je niet direct helemaal los te gaan. Begin dan rustig met bijvoorbeeld kaarsen in verschillende vormen en kleuren te combineren op tafel. Een ander idee is het gebruik van kussens op de bank. Trek je stoute schoenen aan en ga voor te gekke kleuren en diverse prints.

Kortom; er is voor iedereen wel een nieuwe trend om aan mee te doen.

opruimen opbergen tips advies interieur organizing opruimcoach

Opbergtrends

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel trends met manieren om al je spullen in huis op te bergen en te organiseren. Wij kunnen ons dus voorstellen dat je niet meer weet waar je moet beginnen.

Daarom hebben wij onze favoriete opbergtrends hier voor je op een rijtje gezet.

Doorzichtige opbergbakjes

Een van de bekendste trends op dit moment zijn doorzichtige opbergbakjes. De trend is erg bekend op de app TikTok waarop veel mensen gebruik maken van de bakjes die ze voornamelijk gebruiken om hun producten in de koelkast en keuken te organiseren.

De bakjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en zorgen voor een georganiseerde uitstraling in bijvoorbeeld de keuken. Dit komt omdat je met de doorzichtige bakjes zicht hebt op alle producten en het daarom makkelijker te vinden is.

Metalen opbergbakjes

Een nadeel aan de plastic bakjes is dat ze niet enorm lang mee gaan en vervolgens door nieuwe worden vervangen. Daarom zijn metalen bakjes aan te raden voor de mensen die liever geen gebruik willen maken van plastic bakjes. De metalen bakjes zijn namelijk steviger en gaan langer mee.

Naast dat de bakjes goed staan in de keuken, kunnen ze ook gebruikt worden in bijvoorbeeld de garage, opbergkast of in de badkamer.

Duurzaam opbergen

Naast dat duurzaam leven steeds belangrijker wordt, wordt het ook steeds populairder om het huis duurzaam te organizen. Zo zijn er ook steeds meer bedrijven die duurzame producten leveren en deze ook duurzaam produceren.

Producten die ons kunnen helpen met duurzamer leven zijn bijvoorbeeld vershoudbakjes. In deze bakjes kunnen etenswaren langer houdbaar blijven en hoef je het eten niet meteen weg te gooien.

Professional organizing

In de afgelopen paar jaren is professional organizing steeds populairder geworden. Nadat het eerst alleen in Amerika normaal was om een professional organizer te regelen is het nu ook in Nederland steeds normaler geworden om een opruimcoach thuis uit te nodigen om je huis of bepaalde ruimtes op orde te krijgen. Hiervoor kun je natuurlijk contact opnemen met Maxime!

Producten die ons kunnen helpen met duurzamer leven zijn bijvoorbeeld vershoudbakjes. In deze bakjes kunnen etenswaren langer houdbaar blijven en hoef je het eten niet meteen weg te gooien.

Kortom; er zijn heel wat tips die je in de goede richting voor een georganiseerd huis kunnen helpen.

inspiratie advies kleur woonkamer huis interieur advies verf wonen

De kleurtrends voor 2023

Het lijkt nog ver weg maar het jaar 2022 zal over een paar maanden alweer ten einde komen. En een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur!

Daarom heeft Studio POS hier alvast de kleurtrends voor 2023 voor jou op een rijtje gezet.

Aardse kleuren

In het nieuwe jaar zullen naturel tinten en aardse tinten, zoals bruin, roodbruin en beige veel terug te zien zijn. De kleuren kunnen zowel warmte als rust uitstralen in huis. Je kan zorgen voor een bruine kleur in huis door één of meerdere muren in deze kleur te verven, maar je kan ook voor meer bruin zorgen door nieuw meubilair of kussens en dekens in deze kleur aan te schaffen.

Verder kunnen de bruine en naturel kleuren gestyled worden met aaibare stoffen en organische vormen. Dit zal samen met deze kleuren voor een warme en gezellige sfeer in huis zorgen.

Lavendel

Naast de aardse kleuren zijn lavendel en andere paarse tinten erg populair. Paars zorgt voor rust, positiviteit en stabiliteit. Ook is paars een unieke kleur en is wetenschappelijk aangetoond dat de kleur bijdraagt aan het creatieve brein en het ontwikkelen van de verbeelding.

De paarse kleuren zijn natuurlijk ook makkelijk te combineren met aardse kleuren om een warme sfeer te creëren. Als je liever voor een frissere uitstraling wil gaan, kun je dat makkelijk doen door de paarse kleuren te mengen met pastel kleuren. Wij zijn fan voor de kinderkamer en slaapkamer!

Groen

Een andere kleurtrend die nog steeds populair is, is groen. Denk hierbij niet alleen aan een groene kleur op de muren, maar ook aan veel planten en een bloemig behang. De kleur groen kan natuurlijk gestyled worden met bruine kleuren, maar ook met een interieur van hout, zoals een houten tafel, bijzettafel of stoelen. Dit zal zorgen voor een natuurlijke sfeer.

Kortom; de kleurtrends voor 2023 zijn aardse kleuren, paars en groen en zorgen allemaal voor sfeer in huis.