woontrends

Woontrends najaar 2021

Studio POS is gek op het najaar seizoen!

Het najaar is weer begonnen, wat ook een nieuw interieurseizoen betekent! De herfst is een periode waar we ons voorbereiden op het einde van het jaar en het openen van het aankomende jaar. Veel mensen krijgen daarom ook zin om hun interieur op te frissen! Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe najaar trends? Lees dan vooral verder!

Etnische inrichting

Met een etnisch interieur zijn er veel wereldse invloeden te zien en dan vooral Afrikaanse invloeden. Denk aan zebraprintjes, warme aardekleuren en natuurlijke materialen. Typisch voor een etnische stijl zijn ook decoratieve objecten als maskers, beeldjes, mandjes, potten, souvenirtjes en schilderijen. Een etnische inrichting geeft je huis een warm en sfeervol gevoel, perfect voor dit najaar dus!

Etnische inrichting

Ronde, organische vormen

Een zacht en warm interieur is de trend van dit jaar. Daar horen ook ronde en organische vormen bij! Ronde, organische vormen worden als vriendelijk beschouwd terwijl strakke hoeken als hard worden gezien. Door deze zachte vormen in je interieur te betrekken creëer je een speelse, warme look in huis! Je kan dit doen met ronde tafels, meubels, vloerkleden, spiegels of andere woonaccessoires.

Ronde organische vormen

Breng de natuur naar binnen

Alhoewel we weer steeds meer naar buiten kunnen, is door het vele binnen blijven afgelopen jaar de natuur in je inrichting toevoegen zeker een trend geworden. Met de natuur naar binnen halen bedoelen we niet gelijk een jungle in huis, maar het toevoegen van natuurlijke elementen, kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, linnen, bamboe of marmer. Speel ook met aardse kleuren zoals bruin, groen of beige. En voeg zeker nog een aantal planten toe om je huis helemaal als buiten te laten voelen!

Natuurlijke inrichting

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de interieur wereld. Door te kiezen voor tweedehands meubels of meubels die milieubewust gemaakt zijn maak je je huis een stuk duurzamer! Bij een duurzaam interieur moet je denken aan meubels en woonaccessoires die lang mee gaan, niet te snel slijten, milieubewust gemaakt zijn en grondstof besparend zijn. Probeer stapje voor stapje wat meer duurzaamheid te betrekken in je huis om zo geld te besparen en de wereld een beetje te helpen!
Duurzaamheid

Kortom; er zijn genoeg trends waar we dit najaar mee aan de slag kunnen gaan! Wat is jullie favoriete najaarstrend van dit jaar?