ZERO WASTE

Zero waste in de badkamer

Studio POS loves green living! De badkamer is misschien wel de plek in huis waar de meeste plastic producten voorkomen. We geven je graag tips en tricks om van jouw badkamer een zero waste omgeving te maken en laten je weten wat onze favoriete zero waste producten zijn.

Studio POS heeft een aantal gemakkelijke tips om direct groener te leven voor je op een rijtje gezet.

Wattenschijfjes

De verpakking van wattenschijfjes is plastic. Daarom zijn we overgeswitched naar herbruikbare wattenschijfjes. Wij vinden de Holland & Barrett dunne wasbare wattenschijfjes erg fijn. Deze kun je kopen per 6 stuks, zijn van biologisch en ongebleekt katoen en zitten in een handig waszakje.    

Wattenstaafjes

De doorgaans goedkope wattenstaafjes bestaan uit plastic en zitten in een plastic doosje. Wij hebben een milieuvriendelijke variant gevonden in de The Humble Co Bamboo Cotton Swabs wattenstaafjes. Dit Zweedse merk produceert wattenstaafjes van bamboe en biokatoen die verpakt zijn in een 100% biologisch afbreekbaar en plasticvrij doosje. De stokjes zijn van 100% biologisch afbreekbare, duurzaam verbouwde bamboe gemaakt en mogen na gebruik gewoon in de GFT-container of op de composthoop. 

Tandenborstel

De tandarts adviseert je om minimaal om de drie maanden je tandenborstel te vervangen. Deze tandenborstels kopen wij het liefst om onze tanden schoon te houden.
De Humble Brush Adult tandenborstel; gemaakt 100% biologisch afbreekbaar bamboe. Tevens kun je de verpakking bij het oud papier weggooien.
De Jordan Green Clean tandenborstel; gemaakt van 100% gerecycled plastic in een verpakking die iets weg heeft van een eierdoosje, dus bij het oud papier kan. De tandenborstel ziet er qua design ook nog eens heel modern uit. Wat wij enorm waarderen is dat dit soort tandenborstels steeds vaker opduiken. Zo hebben de Hema en Kruidvat ook hun eigen merk variant te koop. 

Shampoo & douchegel

Al die plastic flessen in je badkamer. Eigenlijk best een rommelig gezicht, toch? Een soap bar biedt hiervoor de oplossing! Je hebt ze in honderden verschillende soorten, maten en geuren. Zeepjes geschikt voor alle soorten huid, haar en gezicht óf voor alles in één.
Weet je niet wat je wilt, koop dan een tester, mini of proefverpakking. Het merk Ethique verkoopt bijvoorbeeld proefverpakkingen op basis van huid en haartype. Helemaalshea heeft ook testzeepjes voor een zacht prijsje om te kijken van welke zeep jij helemaal blij wordt. Plaats jouw zeepje in een mooi zeepbakje van bamboe of een stoere van beton en jouw badkamer is meteen helemaal #KonMari.
Tip: Een superhandig product is het zeepdoosje van vloeibaar hout (én biologisch afbreekbaar!) van Croll & Denecke. Hiermee neem je je zeepjes gemakkelijk mee voor bijvoorbeeld de vakantie of in je sporttas. 

Wat betreft zero waste in de badkamer kunnen we nog verder gaan met deodorant, scheren, tandpasta, crème en ga zo maar door. We zijn druk met het testen van producten.

Zodra we nieuwe ultieme favorieten hebben,
maken we een nieuwe blog!