Vier gemakkelijke tips om groener te leven

Studio POS loves green living! Groener leven; we willen het allemaal. Voor het milieu, onze gezondheid én voor onze portemonnee. Want groener leven is niet alleen milieuvriendelijk (plastic soup!), maar als je het slim doet bespaar je hier ook geld mee. Gelukkig zien we een beweging van steeds (jongere) bewuste mensen die niet langer willen bijdragen aan de weggooimaatschappij waarin we nu leven.

Studio POS heeft een aantal gemakkelijke tips om direct groener te leven voor je op een rijtje gezet.

Begin in de badkamer

Neem een kijkje in je badkamer en tel de plastic producten eens. Veel toch? Dit kan beter! Kies in plaats van plastic flessen zoals shampoo en douchegel voor een soap bar. Maak gebruik van wasbare wattenschijfjes en gezichtsdoekjes in plaats van de standaard watjes in plastic verpakking die je na elk gebruik weggooit. Ruil je tandenborstel om voor een bamboe variant en investeer in een scheermes waarvan je alleen de kop hoeft te wisselen. Kijk, dat is al een hele verbetering!

Bezoek de kringloop

Of ga lekker een paar uurtjes struinen op een rommelmarkt. Wanneer je een nieuw product wilt aanschaffen, stel jezelf dan eens de vraag hoe belangrijk het is om deze nieuw te kopen. Misschien is het product waar je naar op zoek bent ook prima tweedehands. Zolang je het gemakkelijk schoon kan maken, het nog werkt en in goede staat is, ben je spekkoper om het product tweedehands te kopen. Goed voor je eigen portemonnee, die van de ander én veel beter voor het milieu door geen nieuwe spullen te kopen die waarschijnlijk in een plastic verpakking zitten.

Leen, ruil of repareer

Vaak kopen we iets als we dit nodig hebben, maar is kopen altijd nodig? Ga je dit product bijvoorbeeld dagelijks gebruiken of heb je dit eenmalig nodig? Wellicht heeft iemand die je kent dit product en mag je deze lenen. De website Peerby.nl is een mooi voorbeeld van een platform waar je producten te leen kunt aanbieden en vragen.
Zelf zijn we bij Studio POS fan van ruilen van boeken en tijdschriften. Zonde om allemaal hetzelfde tijdschrift te kopen toch? Heb je iets uit en gelezen, maak er dan een ander blij mee!

Het repareren van producten komt gelukkig ook steeds vaker voor. Veel gemeenten bieden repair café’s aan waar je je kapotte product mee naartoe kan nemen en samen met een handige harry kunt maken. Of misschien ben je zelf wel heel handig! Zonde om weg te gooien toch?

Begin je eigen winkeltje

Hiermee bedoelen we, verkoop de spullen die je niet meer gebruikt of draagt. Ontspul je huis minstens één keer per jaar en ga eens op een rommelmarkt staan. Zet je spullen op Marktplaats en je kleding op Vinted. Je verdient hier een extra zakcentje mee en vooral, je gooit niks weg. Niet verkocht? Maak er iemand anders blij mee; een vriendin, buurvrouw, de kringloop of een goed doel. Genoeg mogelijkheden!

Kortom; het is niet moeilijk om stapje voor stapje te kiezen om groener te gaan leven. Start vandaag nog!