Interieur interview met Judith
van Urban Jungle Bloggers

Wij van Studio POS zijn gek op planten! En vooral omdat ze super leuk staan in je huis. Voor deze blog hebben wij Judith een paar vragen gesteld over haar nieuwe boek. Lezen jullie mee?

Eerst even een kleine introductie, wie is Judith?

Judith de Graaf

Judith de Graaff heeft twee boeken geschreven: in 2016 Urban Jungle en in 2020 Plant Tribe. Ook heeft zij op @urbanjungleblog inspirerende plaatjes met planten (zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!).

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor een tweede boek?

Ons eerste boek Urban Jungle kwam uit in 2016. Daarin bezochten we verschillende plantenliefhebbers in Europe en vroegen 18 internationale bloggers naar hun planten en stylingtips. Het werd een heel geliefd boek met veel tips, inspiratie en ideeën en het werd vertaald in maar liefst 10 talen.
Judith van Urban Jungle Bloggers
Sindsdien zijn er een boel plantenboeken bij gekomen en toen we zover waren om over een tweede boek na te denken, wisten we eigenlijk ook meteen dat het geen Urban Jungle 2 zou moeten worden. In vier jaar is de wereld èn ook de plantenwereld veel veranderd en we hadden zin om daarmee aan de slag te gaan. Tijdens al onze ontmoetingen met plantenliefhebbers online en tijdens onze reizen, talks en workshops, kwam er één aspect altijd naar boven: planten hebben zo’n positieve invloed om mensen. Igor en ik besloten met onze fotografe Jules (van Herz & Blut) af te reizen naar 17 verschillende plant lovers in Amerika, Brazilië en hier in Europa. Allemaal deelden ze hun persoonlijke verhaal met ons, hoe planten hun levens veranderden of verbeterden of zelfs hoe planten hen inspireerden om hun eigen bedrijf te starten. Daarnaast ligt de focus op energie, creativiteit, welzijn, liefde en geluk. En tevens vind je in Plant Tribe een hoofdstuk met planten voor iedere ruimte in huis en een lijst met de fijnste plantenwinkels in binnen- en buitenland.

Kunnen we in Plant Tribe weer inspirerende afbeeldingen vinden op het gebied van wonen en styling?

Uiteraard! We maakten voor ons tweede boek Plant Tribe een selectie van de meest inspirerende interieurs èn een mix van verschillende mensen: gezinnen met kinderen, singles, jonge stellen, alleenstaande moeders, samenwonende vrienden, mèt en zonder huisdieren… Iedereen heeft een persoonlijke interieurstijl, variërend van een cleane studio met 11 planten, tot een bohemian woning waarin iedere kamer een andere kleur heeft en een sjiek Parijs apartement met veel design, tot een heuse jungle met 600 planten. In geen enkel huis deden we enige vorm van styling: het zijn èchte interieurs van echte mensen. Jules maakte hier de prachtigste foto’s van tijdens onze reis. We hopen dat ons boek Plant Tribe iedereen inspireert om planten deel uit te laten maken van ieders interieur èn leven.
Planten

Welke tip zou je de volgers van Studio POS willen meegeven op het gebied van planten en styling?

Er zijn zoveel verschillende manieren om met planten te leven! Ga voor 1 of een paar èxtra grote planten voor een instant jungle gevoel. Het scheelt ook een boel tijd: zorgen voor een paar grote planten kost minder tijd dan voor tientallen kleinere planten met verschillende water en licht wensen. En besteedt ook eens wat extra aandacht aan de potten van je planten: laat ze matchen met je interieur, kies voor mooie materialen, onverwachte kleuren. Niemand wordt ècht blij van een terracotta kleurige plastic groeipot voor zijn/haar planten: plaats ze in mooie manden, of een stoffen bloempot. Ga op zoek naar iets moois bij de kringloop of maak je eigen keramiek tijdens een pottenbakkers cursus. Of kies voor meubels zoals planken, sideboards of tafeltjes waarin ruimte zit voor een plant. Praktisch èn decoratief!
Plantenrek