Opgeruimd het nieuwe jaar in

Een nieuw jaar, een nieuwe start en dus wellicht nieuwe voornemens. Spullen, spullen en nog eens spullen; er lijkt soms geen eind aan te komen. En het ergste; meestal komen er alleen maar meer spullen bij! Soms weet je niet hoe en waar je moet beginnen met opruimen. Daar helpen wij als Studio POS jou graag bij.

Veel mensen ruimen niet op, maar verplaatsen alleen spullen. Het staat netjes en uit het zicht, toch? Maar wees je ervan bewust hoeveel spullen we eigenlijk hebben in de geheime hoekjes van ons huis. Trek maar eens de ‘rommella’ open. Spullen weggooien, dat willen we liever niet, want met veel spullen hebben we een bepaald gevoel bij. En waarvan je misschien denkt; dat ga ik in de toekomst nog wel eens gebruiken. Weggooien hoeft ook niet altijd, opbergen en overzicht, dat is de eerste stap van opruimen. Wat is handig om aan te gebruiken?

Tip 1: Bakjes

Het kunnen doorzichtige zijn (in één oogopslag zie je wat er in zit!) of in jouw favoriete (woon)kleur, met een leuk label, zodat je weet wat er in zit. Het bespaart dus niet alleen ruimte, maar het ziet er ook nog eens leuk en overzichtelijk uit.

Tip 2: Ongebruikte ruimte

Maak vooral gebruik van de ongebruikte ruimtes. Kies in hoge bergingen voor een handig railsysteem of stellingkasten. In de badkamer is het gebruik van haakjes een hele handige optie. Want juist in een badkamer of een slaapkamer waar weinig plek is, kan je zeker gebruik maken van de ongebruikte ruimtes. Denk hierbij aan een haakje achter de deur en lades onder het bed.

Tip 3: Vaste plek

Eén vaste plek voor spullen is onze gouden tip. Zeker in deze tijd is een werkplek thuis heel handig. Maar een kantoor aan huis is niet altijd een optie. Dan beland je al snel aan de keukentafel. Meestal is iemand het beste werkzaam in een opgeruimde ruimte. Maar soms heb je geen tijd of heb je gewoon zin om op te ruimen. Daarom is het handig om een overzichtelijke plek te hebben voor bijvoorbeeld al je kantoorspullen. Bijvoorbeeld een prikbord, waar je ook een pennendoosje, schaar, lijm, notitieboekjes en wellicht je mobiel aan kunt ophangen. Zo zorg je ervoor dat het geen chaos wordt op je werkplek en je ook niet moet zoeken naar die ene favoriete pen.  

Kortom; maak gebruik van alle ruimtes, bakjes, opbergsystemen en vaste plekken en misschien ga je opruimen op deze manier nog leuk vinden!