Sfeer in huis

Sfeer in het huis

De kaarsjes aan, je favoriete film op tv en heerlijk onder een warm dekentje zitten. Dit geeft gezelligheid en sfeer in een huis. Zeker in de winter is het belangrijk dat er genoeg sfeer hangt. Het is koud en grauw buiten en je kijkt er naar uit om terug te komen in een warm en gezellig huis. Maar hoe zorg je er voor dat er sfeer bij jou in huis komt? Wij helpen je graag verder met onze tips!

Decoratie aan de muur

Een lege wand oogt al snel een beetje saai. Decoraties aan de muur maakt al een enorm verschil. Denk aan een mooi kunstwerk, een muurkleed of misschien een galerij van allemaal foto’s. Dit geeft net even wat extra’s aan de muren in je huis. Je kan dus op een simpele manier een paar persoonlijke touches geven aan je huis door iets leuks op te hangen aan die ene saaie wand.

Verlichting

Het is praktisch en brengt sfeer. Verlichting doet heel veel voor je huis. Niet alleen omdat het anders wel heel donker wordt, maar door de juiste verlichting creëer je al snel sfeer. Tip: kies voor een lichtbron die warm licht geeft en zet die op een donkere plek in het huis. Bijvoorbeeld een vloerlamp naast de bank of naast de kast. Plaats in ieder geval in iedere hoek een lamp en zorg voor goede verlichting boven je eetkamertafel. Wij adviseren om te werken met dimmers, zodat je de licht intensiteit zelf kan bepalen.

Ronde vormen

Een hokkerig gevoel in het huis, dat wilt niemand. Ronde vormen maken een ruimte zacht, gezelliger en zorgt voor balans in een huis. Een ronde vorm kan je in allerlei accessoires terugbrengen. Denk bijvoorbeeld aan lamp, vaas of een vloerkleed. Maar ook een ronde poef of een ovalen bijzettafel. Dit neemt weinig ruimte in beslag en doorbreekt het hoekige in een huis.

Kleurenpalet

Kale, betonnen muren stralen weinig warmte uit. Als kleurenpalet zijn warme kleuren dus een echte must. Mix bijvoorbeeld verschillende bruintinten, dit brengt meteen meer sfeer in het huis. Deze mooie warme kleuren kun je combineren met meer basiskleuren. Kies dan ook voor accessoires uit je kleurenpallet. Zo breng je de sfeer weer helemaal terug in je huis.

Accessoires

Jouw huis komt tot leven met accessoires. Hiermee kun je het huis volledig naar jouw smaak brengen. Vooral kussens, plaids op de bank en gezellige planten brengen de sfeer terug in jouw woonkamer. Mooie bloemen op tafel of sfeervolle kaarsen doen wonderen.

Kortom; gezelligheid, dat breng je zelf. Door uit te kiezen wat jij mooi vind, creëer je een eigen unieke sfeer.