Badkamer kleuren

Badkamer Kleuren

Een badkamer gaat gemiddeld 20 jaar mee en is het dus belangrijk om voor een badkamer te kiezen die zo lang mogelijk in de smaak blijft vallen. Dit begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste kleur. Dit zal namelijk zorgen voor sfeer en het geven van het juiste gevoel in jouw badkamer.

Daarom hebben we hier een paar tips op rijtje gezet om voor meer kleur te zorgen in de badkamer.

Goede Basis

Er zijn verschillende manieren om kleur toe te voegen in de badkamer. Maar een goede basis is natuurlijk het belangrijkst. Zo kun je voor de optie gaan om alles klassiek wit te houden. Dit kan namelijk makkelijk gecombineerd worden met andere kleuren en zal rustig overkomen.

Alternatief

Maar wat als je de badkamer meer kleur wil geven zonder alles te moeten schilderen? Daar kun je makkelijk voor zorgen door gebruik te maken van accessoires, zoals handdoeken, douchegordijnen, glazen en bijvoorbeeld kaarsen. Ook kunnen planten zorgen voor meer kleur, alleen zijn niet alle planten geschrikt voor in de badkamer, dus let erop dat je de juiste kiest.

Geschikte kleuren

Kleuren spelen een belangrijke rol als het gaat om hoe groot we de ruimte ervaren. Daarom is het belangrijk dat er bij het kiezen van een kleur rekening wordt gehouden met de grootte van de ruimte. Heldere kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte kleiner lijkt en bij pastelkleuren lijkt de kamer er juist ruimer en groter. Door de muren één kleur te geven zullen de witte wastafel, douche en toilet elegant overkomen.

Beste keuze

Uiteindelijk is de beste keuze dus om voor een lichte kleur te kiezen voor de muren om ervoor te zorgen dat de badkamer een rustige en ruime uitstraling heeft. Mocht je liever niet willen verven, dan kun je het beste kiezen voor kleurrijke accessoires.

Kortom; er zijn genoeg trends waar we dit najaar mee aan de slag kunnen gaan! Wat is jullie favoriete najaarstrend van dit jaar?