Top 10 irritante spullen in huis en hoe te organiseren
Studio POS deelt haar top 10 irritante spullen en tips om dit te organiseren.
Opladers en snoeren
Gewoon omdat ze ontzettend lelijk zijn, je bent altijd op zoek naar de juiste en weet niet eens waar alles eigenlijk voor is. In onze huidige samenleving kunnen we niet meer zonder (want: smartphone, smartwatch, tablet, e-reader, earpods), dus er is geen ontkomen meer aan. Onze tip is om één oplaadplek in huis te hebben. Hier kan ieder gezinslid zijn of haar product opladen. Hiermee voorkom je dat elk stopcontact een oplader in zich heeft hangen. Wij vinden de keuken een handige plek, een plek van samenkomst van het gezin én er zijn lades! Stop alle opladers en snoeren in een bakje in je keukenkastje en de opladers die regelmatig worden gebruikt gaan in de la, zó binnen handbereik!
Speelgoed
Speelgoed door het hele huis heen is bij veel mensen een ergernis in huis. In onze blog Tips voor een opgeruimd huis met kinderen geven we je tips hoe hier handig mee om te gaan.
Verzorgingsproducten
Je zou zeggen, die horen in de badkamer thuis en dat vinden wij ook. Maar in de werkelijkheid gebruik je de producten overal. Een lippenbalsem op tafel, handcrème in de keuken, zonnebrand in de tuin, handgel in de gang en muggenspray op het balkon. Want op die plekken heb je deze producten nou eenmaal nodig. Je houd je huis minder rommelig door dit soort losliggende producten een vaste plek in huis te geven. Dat kan de badkamer zijn, maar dat kan in een kast in de huiskamer of gang zijn. Stop alles in een doorzichtig mandje, zodat je in één oogopslag kunt zien wat je zoekt. Zo heb je het tóch snel bij de hand én weet je het altijd terug te vinden.
Schoenen
Schoenen, daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Met resultaat dat je ze overal in huis terugvind. Ons advies: Scheid zomer en winter exemplaren van elkaar. Alleen de paren die je in het seizoen draagt verzamel je bijvoorbeeld in de gang. Koop een mooie mand of schoenenkast. Of nog handiger: een kist of bankje waar je direct op kan zitten om je schoenen op aan te trekken. Het schoeisel voor het andere seizoen bewaar je in een doos op zolder of een andere ruimte waar het niet in de weg staat.
Papierwerk
Thank god dat (bijna) alles tegenwoordig digitaal gaat. Dit scheelt bergen papier én dus beter voor het milieu! Toch blijft post binnen komen. Onze tip is om dit dan ook digitaal op te bergen. Maak een foto, mail het naar jezelf en file het bestandje in de behorend mailmap. Is het écht heel belangrijk om de hardcopy te bewaren? Zorg dan voor een mooie multomap met tabbladen, zodat je alles netjes kunt ordenen. Tip: leg een perforator ernaast, zodat je de papieren direct in de map kunt stoppen. Leg deze spullen netjes uit het zicht.
(School)tassen
Handtassen, schooltassen, sporttassen, gymtassen. Voor je het weet ligt het hele huis vol. Haakjes in de gang, gangkast, keuken, washok en schuur zorgen voor voldoende opbergmogelijkheid. Omdat de tassen hierdoor niet op de grond liggen, oogt het direct opgeruimd.
Bureau accessoires
Dit zijn spullen die vooral heel handig zijn, maar als je ze niet op één vaste plek legt, ben je ze altijd kwijt! Pennen, potloden, gum, plakband, paperclips; koop een mooi doosje of een ouderwetse houten tekendoos. Stop alle spullen erin en berg het op in een kast. Heb je iets nodig, dan heb je het direct bij de hand!
Sleutels
Bij Studio POS heeft iedereen een enorme bos met sleutels, daar zitten de auto en de fietssleutels niet eens bij inbegrepen! Heb je een gezin, dan heb je al snel een huis vol sleutels. Om dit georganiseerd te houden kun je bijvoorbeeld een schaal op de side table in de gang zetten, een vaste plek waar iedereen zijn of haar sleutels legt bij thuiskomst. Of een klein kapstokje waar je ze aan kunt hangen. Zo ben je nooit meer je sleutels kwijt!
Winkeltasjes
Of het nu gaat om plastic tasjes, papieren zakken of boodschappentassen, het blijft een probleem en stapelt zich sneller dan je denkt op. Onze tip: Recycle! Gebruik de plastic tasjes als vuilniszak voor kleine prullenbakjes in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Verzamel je plastic afval erin en breng het weg naar de plastic afvalbak. Dit geldt ook voor de papieren zakken uit de winkel. Verzamel je karton en papier hierin en laat het recyclen. De boodschappentassen vouw je netjes op en stop je in één tas. Berg het op in de schuur of leg ze standaard in je fietstas of auto. Onze hoofdtip! Zorg dat je altijd een opvouwbaar boodschappentasje bij je hebt. Zo kun je een tas van de winkel weigeren. Heb jij thuis niet wéér een tas erbij én werk je mee aan een beter milieu.
Winter accessoires
Thank god dat (bijna) alles tegenwoordig digitaal gaat. Dit scheelt bergen papier én dus beter Handschoenen, sjaals, mutsen. We gebruiken ze (gelukkig) niet vaak, maar vaak hebben we van alles meerdere soorten en is alles bij elkaar toch een hele berg. Om dit iets overzichtelijker te maken is ons eerste advies: uitzoeken. Wat gebruik je écht, zijn alle handschoenen nog compleet en is alles nog netjes en heel? Sorteer de spullen en berg de spullen die je wel gaat gebruiken op in een bak of tas met rits. Zo kun je de spullen buiten de winterperiode goed opbergen op zolder of in de schuur. Is het winter en tijd om de spullen tevoorschijn te halen? Zet een mooie mand in de hal en stop de spullen erin. Zo heb je alles binnen handbereik.
Kortom; Organiseer je meest irritante spullen door ze te verzamelen en op één vaste plek op te bergen.