Woontrends 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor nieuwe woontrends. Er zijn er natuurlijk hartstikke veel, dus wat zijn nou de echte trends?

Wij hebben daarom de top 5 trends voor jou op een rijtje gezet.

Comfort

We zien al een tijdje dat accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn. Of het nu gaat om een bank, een fauteuil of een vloerkleed, tegenwoordig is comfort net zo belangrijk als uitstraling. Je kan zorgen voor comfort door gebruik te maken van ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen.

Duurzaam interieur

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker en iedereen houdt zich er ook steeds meer mee bezig. Daarom zal een van de trends ook zijn om meubilair her te gebruiken. Denk aan je tafel schuren en te voorzien van een nieuwe lak, een nieuwe kap voor je lamp te zoeken in plaats van een hele nieuwe aan te schaffen en het aankopen van ‘nieuwe’ spullen via kringlopen of tweedehands platforms zoals Marktplaats en Vinted. Wij zijn in ieder geval fan van deze trend.

Natuur in huis

Zoals we al eerder benoemd hebben in de blog ‘’kleurtrends 2023’’ is niet alleen de kleur groen populair maar ook planten. De natuur in huis halen wordt steeds meer op prijs gesteld en dus ook steeds populairder. Samen met bruine tinten kun je hiermee voor een relaxte uitstraling zorgen.

Minimalisme

Steeds meer mensen willen graag zorgen voor een rustige uitstraling in huis. Op deze manier worden we minder snel afgeleid als we bijvoorbeeld thuis werken. Je kan voor een rustige uitstraling zorgen door neutrale kleuren te gebruiken en het gebruik van natuurlijke vormen. Ontspullen is dan ook erg belangrijk. Een opgeruimd huis zorgt namelijk voor een opgeruimd hoofd.

Maximalisme

De laatste trend in het tegenovergestelde van het minimalisme. Dit heeft echter niets te maken met het hebben van veel spullen. De trend maximalisme houdt namelijk in dat je kan mixen en matchen met verschillende stijlen. Hier kun je voor zorgen door gebruik te maken van felle kleuren, muurschilderingen, behangprints en bijvoorbeeld een bankstijl of kast in een gewaagde kleur. Durf je niet direct helemaal los te gaan. Begin dan rustig met bijvoorbeeld kaarsen in verschillende vormen en kleuren te combineren op tafel. Een ander idee is het gebruik van kussens op de bank. Trek je stoute schoenen aan en ga voor te gekke kleuren en diverse prints.

Kortom; er is voor iedereen wel een nieuwe trend om aan mee te doen.