Tips minimalistisch wonen

Minimalistisch wonen

Een van de nieuwe woontrends van 2023 is minimalistisch wonen. Maar hoe kun je dit nou het beste voor elkaar krijgen? Ik geef je tips aan de hand van 5 handige stappen.

Deze 5 stappen heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Weg met de onrust

Het eerste wat je het beste kunt doen is om een of meerdere grote kratten aan te schaffen die je uit het zicht kan leggen. Elke keer als er dan iets van rommel of speelgoed door het huis ligt kan het in de doos worden gegooid. Deze kun je een keer in de week met de familie opruimen en zorgen dat alles weer op de juiste plek ligt.

Minimaliseren

Om te beginnen met het minimaliseren van je huis kun je het beste eerst starten met een kamer. In bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer staan weinig spullen met emotionele waarde en is daardoor ook makkelijker te minimaliseren. Bekijk daarna welke spullen je echt nodig hebt en van welke je echt blij wordt.

Voorraad organiseren

Vaak hebben we allemaal dingen in de voorraadkast staan. Sommige dingen gebruiken we vaak en andere weer helemaal niet. Daarom is het handig om een kast te hebben met de spullen die je vaak gebruikt en de rest in de voorraad kast te hebben liggen. Een andere tip is om te zorgen dat de kasten dicht kunnen, zodat alles uit zicht is.

Kasten anders inrichten

We hebben veel kastruimte en weten we niet hoe we deze optimaal kunnen gebruiken. Een handige manier om dit te doen is door planken op elkaar te laten sluiten zodat er meerdere bij kunnen. Ook kun je meerdere kleerhangers onder elkaar hangen door gebruik te maken van ruimtebesparende ringetjes.

Stel prioriteiten

Wees kritisch over wat je in huis haalt. Koopt er iemand in huis iets nieuws of krijg je iets cadeau? Doe dan iets anders weg. Een andere tip is om een vaste plek voor je spullen te hebben, zoals alle jassen aan de kapstok. Toch weten we vaak niet waar we de rest van onze spullen moeten laten. Loop daarom een rondje door het huis en bedenk welke spullen je waar het handigst en effici├źntst vindt liggen.

Kortom; er zijn genoeg manieren om je huis te minimaliseren.