Kleurtrends 2023

De kleurtrends voor 2023

Het lijkt nog ver weg maar het jaar 2022 zal over een paar maanden alweer ten einde komen. En een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur!

Daarom heeft Studio POS hier alvast de kleurtrends voor 2023 voor jou op een rijtje gezet.

Aardse kleuren

In het nieuwe jaar zullen naturel tinten en aardse tinten, zoals bruin, roodbruin en beige veel terug te zien zijn. De kleuren kunnen zowel warmte als rust uitstralen in huis. Je kan zorgen voor een bruine kleur in huis door één of meerdere muren in deze kleur te verven, maar je kan ook voor meer bruin zorgen door nieuw meubilair of kussens en dekens in deze kleur aan te schaffen.

Verder kunnen de bruine en naturel kleuren gestyled worden met aaibare stoffen en organische vormen. Dit zal samen met deze kleuren voor een warme en gezellige sfeer in huis zorgen.

Lavendel

Naast de aardse kleuren zijn lavendel en andere paarse tinten erg populair. Paars zorgt voor rust, positiviteit en stabiliteit. Ook is paars een unieke kleur en is wetenschappelijk aangetoond dat de kleur bijdraagt aan het creatieve brein en het ontwikkelen van de verbeelding.

De paarse kleuren zijn natuurlijk ook makkelijk te combineren met aardse kleuren om een warme sfeer te creëren. Als je liever voor een frissere uitstraling wil gaan, kun je dat makkelijk doen door de paarse kleuren te mengen met pastel kleuren. Wij zijn fan voor de kinderkamer en slaapkamer!

Groen

Een andere kleurtrend die nog steeds populair is, is groen. Denk hierbij niet alleen aan een groene kleur op de muren, maar ook aan veel planten en een bloemig behang. De kleur groen kan natuurlijk gestyled worden met bruine kleuren, maar ook met een interieur van hout, zoals een houten tafel, bijzettafel of stoelen. Dit zal zorgen voor een natuurlijke sfeer.

Kortom; de kleurtrends voor 2023 zijn aardse kleuren, paars en groen en zorgen allemaal voor sfeer in huis.