Duurzaam interieur

Duurzaam interieur

De kleur groen is één van de kleurtrends van 2023. Maar naast dat de kleur groen steeds populairder wordt in huis, wordt groener en duurzamer leven ook steeds populairder. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een duurzaam interieur.

Daarom hebben we hier een paar leuke tips op een rijtje gezet.

Vergeten spullen

Om te zorgen voor een duurzaam interieur gaan we vaak op zoek naar nieuwe spullen in de kringloop of op de vlooienmarkt. Maar vaak hebben we zelf ook nog veel dingen in huis liggen die niet meer gebruikt worden. Zo heb je misschien nog wel ergens een krukje staan in de schuur of op zolder en zou je deze kunnen gebruiken als nieuw bijzettafeltje of nachtkastje.

Denk op lange termijn

Als je een kamer opnieuw gaat inrichten zou je kunnen denken op lange termijn. Kies bijvoorbeeld niet voor een stijl waar je na een jaar op uitgekeken bent, maar kies voor een inrichting die bij jou past en neutraal is zodat je het ook makkelijk kan combineren met andere kleuren. Je geeft je kamer dan zo een nieuwe look met kleine aanpassingen met accessoires.

Hergebruiken van glazen

Ook kan je leuke decoratie maken van de dingen die we normaal gesproken weggooien, zoals jampotten en wijnglazen. Lege jampotten kunnen namelijk gebruikt worden om suiker, thee, kruiden, pasta of rijst in te bewaren. Maar je kan ze ook gebruiken als waxinelicht- of pennenhouder.

Wijnflessen kunnen worden hergebruikt als vazen om bloemen in te doen. Dit zorgt ook meteen voor meer groen in huis. Verder zou je lichtjes of lange dinerkaarsen kunnen gebruiken om te zorgen voor gezellige decoratie tijdens een diner.

Kortom; er zijn dus genoeg manieren om te zorgen voor een duurzaam interieur. We love it!